Završena provedba projekta Obrazovanje uSmjereno Iskustvom
Saddržaj publikacije isključiva je odgovornost Srednje strukovne škole Marko Babić.
U okviru projekta Obrazovanje uSmjereno Iskustvom izrađena je kuharica pod nazivom Kuham s ljubavlju.
Ova knjiga nije samo kuharica. Ona je inspiracija osobama s invaliditetom da invaliditet nije
identitet. Recepte su odabrali i pripremili polaznici obrazovanja odraslih, osobe s teškoćama.
Kuhanje je umjetnost, a svaka umjetnost uvijek zahtijeva kreativnost, strpljenje, upornost i
odanost. Nema iskrenije ljubavi od ljubavi prema hrani.
Na poveznici možete preuzeti aplikaciju za mobilni telefon prilagođenu osobama s invaliditetom: Kuham s ljubavlju - mobilna aplikacija.
Kuharicu možete pogledati u prilogu objave.
Izrada kuharice i mobilne aplikacije je sufinancirana u okviru Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., iz Europskog socijalnog fonda
Radionica Zdrava prehrana - jednostavna jela
Autor: Suzana Bingulac Beretin, 22. 1. 2023.
Dana 13. siječnja 2023. s početkom u 10:00 sati u prostorima Srednje strukovne škole Marko Babić održana je održana je projektna aktivnost radionica na temu 'Zdrava prehrana – jednostavna jela'. Radionicu je održao chef Melkior Bašić. U projektnoj aktivnosti su sudjelovali članovi projektnog tima, zainteresirani učenici i djelatnici škole, osobe s invaliditetom, predstavnici projektnih partnera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Podružnica Vukovar i Iločkih podruma. Radionicu su pratili online članovi projektnog partnera Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem 'Golubica' Vukovar, članovi Udruge 'Spectrum' iz Donjeg Miholjca, članovi Udruge osoba s invaliditetom Karlovačke županije, članovi Udruge tjelesnih invalida Zadarske županije i članovi osobe s invaliditetom Centra za razvoj karijera Dubrovačko – neretvanske županije. Na početku radionice chef je održao kratku edukaciju o značenju zdrave prehrane. U školskoj kuhinji sudionici su pripremali: Sudionici su bili podijeljeni u četiri grupe. Svaka grupa je pripremala 25 tanjura jednog jela. Tijekom radionice chef je pokazivao i educirao sudionike o pripremi pojedinih komponenti jela. Cilj ovoga događaja je upoznati sudionike sa zdravim načinom prehrane pripremom jednostavnih jela, prikazati i osvijestiti utjecaj hrane i načina kuhanja na cjelokupno zdravlje te im dati poticaj i motivaciju za istraživanje i kreativnost u kuhanju. Detalje projektne aktivnosti možete pogledati u video uratku: Radionica 13.01.2023.. Organizacija „Radionice Zdrava prehrana - jednostavna jela“ je sufinancirana u okviru Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., iz Europskog socijalnog fonda
U okviru projekta Obrazovanje uSmjereno Iskustvom, a temeljem Odluke Školskog odbora, Srednja strukovna škola Marko Babić objavljuje
N A T J E Č A J
za upis osoba s invaliditetom u programe
srednjoškolskog obrazovanja odraslih u školskoj 2022./2023. godini
Za stjecanje srednje stručne spreme:
prekvalifikacija za zanimanje kuhar na 3. stupnju stručne spreme
prekvalifikacija za zanimanje slastičar na 3. stupnju stručne spreme
doškolovanje za zanimanje kuhar na 3. stupnju stručne spreme
doškolovanje za zanimanje slastičar na 3. stupnju stručne spreme
Tekst Natječaja i Prijavnica za upis programa se nalazi u prilogu objave.
Naziv projekta: Obrazovanje uSmjereno Iskustvom
UP.02.2.2.17.0049
Nositelj projekta: Srednja strukovna škola Marko Babić
Partneri:
- Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Vukovar
- Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem ˝Golubica˝ Vukovar
- Iločki podrumi d.d.
Vrijeme provedbe: 20 mjeseci, od 11. ožujka 2022. do 11. studenoga 2023.
Vrijednost projekta: 1.252.223,49 HRK (100% bespovratna sredstva)
Projekt se financira u okviru Poziva ˝Poboljšanje ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva II˝ kojeg je objavilo Ministarstvo turizma i sporta, a provodi se u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.
Opis projekta:
U okviru projekta Obrazovanje uSmjereno Iskustvom unaprijedit će se znanja i vještine nezaposlenih odraslih osoba s invaliditetom, njih minimalno 110, u sektoru turizma i ugostiteljstva čime će se pridonijeti njihovoj socijalnoj uključenosti i konkurentnosti na tržištu rada. Kroz projekt educirat će se minimalno 12 odraslih osoba s invaliditetom za zanimanja kuhar i slastičar. Razvijanjem novih standarda zanimanja, Kuhar veganskih i vegetarijanskih jela te Slastičar veganskih i vegetarijanskih slastica i kolača, dodatno će se povećati spektar zanimanja koja će moći pohađati osobe s invaliditetom i time lakše pristupiti i konkurirati tržištu rada. Projektom je planirana izrada i tiskanje kuharice koja će biti povezana s mobilnom aplikacijom prilagođenoj osobama s invaliditetom.
Ciljevi projekta:
- Povećanje zapošljivosti odraslih osoba s invaliditetom kroz obrazovanje i stručno usavršavanje s ciljem integracije na tržište rada u sektoru turizma i ugostiteljstva.
- Promocija pristupa tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva za osobe s invaliditetom.
Koordinator:
Suzana Bingulac Beretin, mag.educ.math.et.inf.
Mob. +385 91 110 06 40
e-mail: suzana.bingulac@skole.hr
Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u petak 11. ožujka 2022. godine uručila je14 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte u okviru Poziva ,,Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva II". Naša škola provodit će projekt pod nazivom Obrazovanje uSmjereno Iskustvom koji će se u iznosu od 1.252.223,49 HRK financirati iz ovog Poziva.
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |