Završena provedba projekta Obrazovanje uSmjereno Iskustvom
Saddržaj publikacije isključiva je odgovornost Srednje strukovne škole Marko Babić.
U okviru projekta Obrazovanje uSmjereno Iskustvom izrađena je kuharica pod nazivom Kuham s ljubavlju.
Ova knjiga nije samo kuharica. Ona je inspiracija osobama s invaliditetom da invaliditet nije
identitet. Recepte su odabrali i pripremili polaznici obrazovanja odraslih, osobe s teškoćama.
Kuhanje je umjetnost, a svaka umjetnost uvijek zahtijeva kreativnost, strpljenje, upornost i
odanost. Nema iskrenije ljubavi od ljubavi prema hrani.
Na poveznici možete preuzeti aplikaciju za mobilni telefon prilagođenu osobama s invaliditetom: Kuham s ljubavlju - mobilna aplikacija.
Kuharicu možete pogledati u prilogu objave.
Izrada kuharice i mobilne aplikacije je sufinancirana u okviru Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., iz Europskog socijalnog fonda
Završna projektna aktivnost
Autor: Suzana Bingulac Beretin, 11. 11. 2023. 09:51
Dana 7. studenoga 2023. s početkom u 11:00 sati u prostorima Iločkih podruma d.d., u restoranu Stari podrum, održana je završna projektna aktivnost Dan otvorenih vrata.
U projektnoj aktivnosti su sudjelovali članovi projektnog tima Srednje strukovne škole Marko Babić, zainteresirane osobe s invaliditetom, predstavnici projektnih partnera Iločkih podruma, Hrvtaskog zavoda za zapošljavanje Podružnica Vukovar te predstavnici i članovi članovi Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem 'Golubica' Vukovar.
Sudionike je pozdravio direktor turizma i ugostiteljstva Damir Atlagić te ih poveo u prostore kuhinje gdje se održala radionica pripreme jela.
Radionicu su održali kuhari Zdenko Feltan i Jurina Čolak. Sudionici, osobe s invaliditetom, sudjelovali su u pripremi domaćih lepinja, pogače, pohanog mesa i krumpira, pečene i pržene ribe, krumpira s povrćem i saviječe od jabuka.
Sudionici su se uključivali u radionicu, komentirali, postavljali pitanja i sudjelovali u pripremi jela i slastica, a posjetitelji su imali priliku kušati pripremljene delikatese.
Cilj ovoga događaja je povećati zapošljivost odraslih osoba s invaliditetom kroz obrazovanje i stručno usavršavanje u sektoru turizma i ugostiteljstva.
Organizacija „Dana otvorenih vrata Iločih podruma“ je sufinancirana u okviru Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., iz Europskog socijalnog fonda
[više]Dan otvorenih vrata Iločih podruma
Autor: Suzana Bingulac Beretin, 30. 9. 2023. 17:45
Dana 26. rujna 2023. s početkom u 10:00 sati u prostorima Iločkih podruma d.d., u restoranu Stari podrum i ladanjskom imanju Principovac, održana je projektna aktivnost Dan otvorenih vrata.
U projektnoj aktivnosti su sudjelovali članovi projektnog tima Srednje strukovne škole Marko Babić, zainteresirane osobe s invaliditetom, predstavnici projektnih partnera Iločkih podruma i članovi Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem 'Golubica' Vukovar.
Sudionike je pozdravio direktor turizma i ugostiteljstva Damir Atlagić te ih poveo u prostore kuhinje gdje se održala radionica pripreme jela.
Radionicu su održali kuhari Zdenko Feltan i Jurina Čolak. Sudionici, osobe s invaliditetom, sudjelovali su u pripremi tradicionalnog jela fiš paprikaš sa širokim rezancima.
Kao primjer dobre prakse sudionici su posjetili kuhinju na ladanjskom imanju Principovac.
Sudionici su se uključivali u radionicu, komentirali, postavljali pitanja i sudjelovali u pripremi jela te su imali priliku kušati pripremljene delikatese.
Cilj ovoga događaja je povećati zapošljivost odraslih osoba s invaliditetom kroz obrazovanje i stručno usavršavanje u sektoru turizma i ugostiteljstva.
Organizacija „Dana otvorenih vrata Iločih podruma“ je sufinancirana u okviru Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., iz Europskog socijalnog fonda
[više]Formalno obrazovanje odraslih
Autor: Suzana Bingulac Beretin, 8. 7. 2023. 19:13
Dana 7. srpnja 2023. godine s početkom u 09:00 sati u prostorijama Srednje strukovne škole Marko Babić svečano su uručene svjedodžbe o završnom ispitu 14 osoba s invaliditetom koje su pohađale formalno obrazovanje odraslih za zanimanja kuhar i slastičar.
Formalno obrazovanje odraslih je sufinancirano u okviru Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., iz Europskog socijalnog fonda
[više]Isporuka i postavljanje ugostiteljske opreme
Autor: Suzana Bingulac Beretin, 8. 7. 2023. 10:18
Na temelju Ugovora o javnoj nabavi robe ugostiteljska oprema potreban za rad i stručnu prasku, dana 5. srpnja 2023. godine isporučitelj Gastroprojekt d.o.o. je isporučio i montirao opremu:
- zamrzivač BL4-R290, Frenox
- hladnjak BN4-R290, Frenox
- hladnjak BN4-R290, Frenox
- hladnjak BN4-R290, Frenox
- električni štednjak sa 4 okrugle ploče, C67EP, Mareno
- zatvoreno postolje BV67, Mareno
- električni roštilj FT64ELC, Mareno
- zatvoreno postolje BV64, Mareno
- stroj za mljevenje mesa 12C, Fimar
- digitalna vaga di skala G310, Digitron
- električna parno konvekcijska pećnica, SpaceCombi Classic, MkN
- mikser 6,9 Artistan KichenAid
- digitalna vaga S300P, Digitron
- električni štednjak sa 4 kvadratne ploče i električnom pećnicom, NC7FE8EQ, Mareno
- električni štednjak sa 4 kvadratne ploče i električnom pećnicom, NC7FE8EQ, Mareno
- inox otvoreni dvokrilni sudoper, Weninox
- gravitacijska samoreznica H250N, Fimar
Vrijednost opreme je u iznosu od 39.187,57 EUR.
Ugostiteljsku opremu možete pogledati u video uratku: Ugostiteljska oprema.
Nabava opreme je sufinancirana u okviru Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., iz Europskog socijalnog fonda
[više]Konferencija za poslodavce iz sektora turizma i ugostiteljstva
Autor: Suzana Bingulac Beretin, 28. 5. 2023. 08:05
Dana 24. svibnja 2023. godine s početkom u 10:00 sati u prostorijama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Vukovar održana je Konferencija za poslodavce iz sektora turizma i ugostiteljstva.
U projektnoj aktivnosti su sudjelovali članovi projektnog tima Srednje strukovne škole Marko Babić, predstavnici projektnih partnera Iločkih podruma te zainteresirani poslodavci iz sektora turizma i ugostiteljstva.
Organizacija „Konferencije za poslodavce iz sektora turizma i ugostiteljstva“ je sufinancirana u okviru Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., iz Europskog socijalnog fonda
[više]U okviru projekta Obrazovanje uSmjereno Iskustvom, a temeljem Odluke Školskog odbora, Srednja strukovna škola Marko Babić objavljuje
N A T J E Č A J
za upis osoba s invaliditetom u programe
srednjoškolskog obrazovanja odraslih u školskoj 2022./2023. godini
Za stjecanje srednje stručne spreme:
prekvalifikacija za zanimanje kuhar na 3. stupnju stručne spreme
prekvalifikacija za zanimanje slastičar na 3. stupnju stručne spreme
doškolovanje za zanimanje kuhar na 3. stupnju stručne spreme
doškolovanje za zanimanje slastičar na 3. stupnju stručne spreme
Tekst Natječaja i Prijavnica za upis programa se nalazi u prilogu objave.
Naziv projekta: Obrazovanje uSmjereno Iskustvom
UP.02.2.2.17.0049
Nositelj projekta: Srednja strukovna škola Marko Babić
Partneri:
- Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Vukovar
- Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem ˝Golubica˝ Vukovar
- Iločki podrumi d.d.
Vrijeme provedbe: 20 mjeseci, od 11. ožujka 2022. do 11. studenoga 2023.
Vrijednost projekta: 1.252.223,49 HRK (100% bespovratna sredstva)
Projekt se financira u okviru Poziva ˝Poboljšanje ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva II˝ kojeg je objavilo Ministarstvo turizma i sporta, a provodi se u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.
Opis projekta:
U okviru projekta Obrazovanje uSmjereno Iskustvom unaprijedit će se znanja i vještine nezaposlenih odraslih osoba s invaliditetom, njih minimalno 110, u sektoru turizma i ugostiteljstva čime će se pridonijeti njihovoj socijalnoj uključenosti i konkurentnosti na tržištu rada. Kroz projekt educirat će se minimalno 12 odraslih osoba s invaliditetom za zanimanja kuhar i slastičar. Razvijanjem novih standarda zanimanja, Kuhar veganskih i vegetarijanskih jela te Slastičar veganskih i vegetarijanskih slastica i kolača, dodatno će se povećati spektar zanimanja koja će moći pohađati osobe s invaliditetom i time lakše pristupiti i konkurirati tržištu rada. Projektom je planirana izrada i tiskanje kuharice koja će biti povezana s mobilnom aplikacijom prilagođenoj osobama s invaliditetom.
Ciljevi projekta:
- Povećanje zapošljivosti odraslih osoba s invaliditetom kroz obrazovanje i stručno usavršavanje s ciljem integracije na tržište rada u sektoru turizma i ugostiteljstva.
- Promocija pristupa tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva za osobe s invaliditetom.
Koordinator:
Suzana Bingulac Beretin, mag.educ.math.et.inf.
Mob. +385 91 110 06 40
e-mail: suzana.bingulac@skole.hr
Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u petak 11. ožujka 2022. godine uručila je14 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte u okviru Poziva ,,Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva II". Naša škola provodit će projekt pod nazivom Obrazovanje uSmjereno Iskustvom koji će se u iznosu od 1.252.223,49 HRK financirati iz ovog Poziva.
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |