Završena provedba projekta Obrazovanje uSmjereno Iskustvom
Saddržaj publikacije isključiva je odgovornost Srednje strukovne škole Marko Babić.
U okviru projekta Obrazovanje uSmjereno Iskustvom izrađena je kuharica pod nazivom Kuham s ljubavlju.
Ova knjiga nije samo kuharica. Ona je inspiracija osobama s invaliditetom da invaliditet nije
identitet. Recepte su odabrali i pripremili polaznici obrazovanja odraslih, osobe s teškoćama.
Kuhanje je umjetnost, a svaka umjetnost uvijek zahtijeva kreativnost, strpljenje, upornost i
odanost. Nema iskrenije ljubavi od ljubavi prema hrani.
Na poveznici možete preuzeti aplikaciju za mobilni telefon prilagođenu osobama s invaliditetom: Kuham s ljubavlju - mobilna aplikacija.
Kuharicu možete pogledati u prilogu objave.
Izrada kuharice i mobilne aplikacije je sufinancirana u okviru Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., iz Europskog socijalnog fonda
Radionica Veg(eterij)anske slastice
Autor: Suzana Bingulac Beretin, 17. 11. 2022.
U okviru projekta Obrazovanje uSmjereno Iskustvom dana 12. listopada 2022. s početkom u 10:00 sati u prostorima Srednje strukovne škole Marko Babić održana je održana je projektna aktivnost radionica na temu 'Veg(eterij)anske slastice'. U projektnoj aktivnosti su sudjelovali članovi projektnog tima, zainteresirani učenici i djelatnici škole te osobe s invaliditetom. Radionicu su održale nastavnica slastičarstva Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, Marina Majdenić i predstavnica restorana Waldinger, Marina Cvenić. Na početku radionice nastavnica i gošća predavačica su održale kratko predavanje o namirnicama vegetarijanske kuhinje kojima se mijenjaju namirnice životinjskog porijekla. U školskoj kuhinji su pripremali kremu od tučenog ganache od mliječne čokolade na poslozi od mljevenog keksa i badema, vegansku kremu od bijele čokolade s pireom od višanja na poslozi od crumblea od badema i pistacija, vegansku štrudlu od badema i jabuka, mini Pavlove s kremom od vanilije i voća, vegansku trortu od maka i jabukom zaslađenom sirupom agave, vegansku pitu mađaricu s kremom od jagoda, vegansku pitu mađaricu s tamnom čokoladom, tart s kremom od malina, ganache kremom od mliječne čokolade i voćem, raw kuglice od keksa, badema, bijele čokolade i suhog voća te raw kuglice od smokava, pistacija, kokosa, tamne čokolade, stevije i kakaa. Cilj ovoga događaja je upoznati sudionike s veg(etarij)anskim slasticama i kolačima, pružiti im razumijevanje utjecaja hrane i načina pripremanja slastica na cjelokupno zdravlje te im dati poticaj i motivaciju za istraživanje i kreativnost u slastičarstvu. Organizacija „Radionice Veg(eterij)anske slastice“ je sufinancirana u okviru Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., iz Europskog socijalnog fonda
U okviru projekta Obrazovanje uSmjereno Iskustvom, a temeljem Odluke Školskog odbora, Srednja strukovna škola Marko Babić objavljuje
N A T J E Č A J
za upis osoba s invaliditetom u programe
srednjoškolskog obrazovanja odraslih u školskoj 2022./2023. godini
Za stjecanje srednje stručne spreme:
prekvalifikacija za zanimanje kuhar na 3. stupnju stručne spreme
prekvalifikacija za zanimanje slastičar na 3. stupnju stručne spreme
doškolovanje za zanimanje kuhar na 3. stupnju stručne spreme
doškolovanje za zanimanje slastičar na 3. stupnju stručne spreme
Tekst Natječaja i Prijavnica za upis programa se nalazi u prilogu objave.
Naziv projekta: Obrazovanje uSmjereno Iskustvom
UP.02.2.2.17.0049
Nositelj projekta: Srednja strukovna škola Marko Babić
Partneri:
- Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Vukovar
- Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem ˝Golubica˝ Vukovar
- Iločki podrumi d.d.
Vrijeme provedbe: 20 mjeseci, od 11. ožujka 2022. do 11. studenoga 2023.
Vrijednost projekta: 1.252.223,49 HRK (100% bespovratna sredstva)
Projekt se financira u okviru Poziva ˝Poboljšanje ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva II˝ kojeg je objavilo Ministarstvo turizma i sporta, a provodi se u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.
Opis projekta:
U okviru projekta Obrazovanje uSmjereno Iskustvom unaprijedit će se znanja i vještine nezaposlenih odraslih osoba s invaliditetom, njih minimalno 110, u sektoru turizma i ugostiteljstva čime će se pridonijeti njihovoj socijalnoj uključenosti i konkurentnosti na tržištu rada. Kroz projekt educirat će se minimalno 12 odraslih osoba s invaliditetom za zanimanja kuhar i slastičar. Razvijanjem novih standarda zanimanja, Kuhar veganskih i vegetarijanskih jela te Slastičar veganskih i vegetarijanskih slastica i kolača, dodatno će se povećati spektar zanimanja koja će moći pohađati osobe s invaliditetom i time lakše pristupiti i konkurirati tržištu rada. Projektom je planirana izrada i tiskanje kuharice koja će biti povezana s mobilnom aplikacijom prilagođenoj osobama s invaliditetom.
Ciljevi projekta:
- Povećanje zapošljivosti odraslih osoba s invaliditetom kroz obrazovanje i stručno usavršavanje s ciljem integracije na tržište rada u sektoru turizma i ugostiteljstva.
- Promocija pristupa tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva za osobe s invaliditetom.
Koordinator:
Suzana Bingulac Beretin, mag.educ.math.et.inf.
Mob. +385 91 110 06 40
e-mail: suzana.bingulac@skole.hr
Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u petak 11. ožujka 2022. godine uručila je14 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte u okviru Poziva ,,Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva II". Naša škola provodit će projekt pod nazivom Obrazovanje uSmjereno Iskustvom koji će se u iznosu od 1.252.223,49 HRK financirati iz ovog Poziva.
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |