Završena provedba projekta Obrazovanje uSmjereno Iskustvom
Saddržaj publikacije isključiva je odgovornost Srednje strukovne škole Marko Babić.
U okviru projekta Obrazovanje uSmjereno Iskustvom izrađena je kuharica pod nazivom Kuham s ljubavlju.
Ova knjiga nije samo kuharica. Ona je inspiracija osobama s invaliditetom da invaliditet nije
identitet. Recepte su odabrali i pripremili polaznici obrazovanja odraslih, osobe s teškoćama.
Kuhanje je umjetnost, a svaka umjetnost uvijek zahtijeva kreativnost, strpljenje, upornost i
odanost. Nema iskrenije ljubavi od ljubavi prema hrani.
Na poveznici možete preuzeti aplikaciju za mobilni telefon prilagođenu osobama s invaliditetom: Kuham s ljubavlju - mobilna aplikacija.
Kuharicu možete pogledati u prilogu objave.
Izrada kuharice i mobilne aplikacije je sufinancirana u okviru Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., iz Europskog socijalnog fonda
Javne tribine
Autor: Suzana Bingulac Beretin, 9. 6. 2022.
U okviru projekta Obrazovanje uSmjereno Iskustvom dana 7. lipnja 2022. s početkom u 9:30 sati u prostorima Srednje strukovne škole Marko Babić održana je projektna aktivnost Javnih tribina na temu 'Bolje sutra' i 'Sirova prehrana'. U projektnoj aktivnosti su sudjelovali predstavnici i članovi projektnog partnera Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem ˝Golubica˝ Vukovar te predstavnici i članovi Udruge osoba s invaliditetom ˝VuKa Vukovar˝ te članovi lokalne zajednice, osobe s invaliditetom. Javnu tribinu na temu 'Bolje sutra' održala je dr.sc. Anita Freimann. Skrenula je pozornost sudionika na povezanost ekonomije i prehrane, utjecaj hrane na ljudsko zdravlje te kako možemo poboljšati zdravlje i stil života promjenom načina prehrane. Nakon prve Javne tribine, u školskom su restoranu pripremljena vegetarijanska jela i slastice te jela sirove prehrane za sudionike projektne aktivnosti. Tema druge Javne tribine je bila 'Sirova prehrana'. Dr.sc. Anita Freimann je govorila o načinu prehrane kojim ona živi. Govorila je o tome što je zapravo sirova prehrana, koje se namirnice koriste i koja se jela i slastice mogu pripremati. Sudionici su se uključivali u raspravu i iznosili vlastite stavove i mišljenja. Cilj Javnih tribina je bio upoznati zainteresirane sudionike i približiti im prednosti zdravog načina prehrane te ih potaknuti na razmišljanje o utjecaju ekonomije na način prehrane, povezanosti stila prehrane sa zdravljem i malim promjena kojima možemo promijeniti sebe i svoj stil života. Organizacija Javnih tribina „Bolje sutra“ i „Sirova prehrana“ je sufinancirana u okviru Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., iz Europskog socijalnog fonda
U okviru projekta Obrazovanje uSmjereno Iskustvom, a temeljem Odluke Školskog odbora, Srednja strukovna škola Marko Babić objavljuje
N A T J E Č A J
za upis osoba s invaliditetom u programe
srednjoškolskog obrazovanja odraslih u školskoj 2022./2023. godini
Za stjecanje srednje stručne spreme:
prekvalifikacija za zanimanje kuhar na 3. stupnju stručne spreme
prekvalifikacija za zanimanje slastičar na 3. stupnju stručne spreme
doškolovanje za zanimanje kuhar na 3. stupnju stručne spreme
doškolovanje za zanimanje slastičar na 3. stupnju stručne spreme
Tekst Natječaja i Prijavnica za upis programa se nalazi u prilogu objave.
Naziv projekta: Obrazovanje uSmjereno Iskustvom
UP.02.2.2.17.0049
Nositelj projekta: Srednja strukovna škola Marko Babić
Partneri:
- Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Vukovar
- Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem ˝Golubica˝ Vukovar
- Iločki podrumi d.d.
Vrijeme provedbe: 20 mjeseci, od 11. ožujka 2022. do 11. studenoga 2023.
Vrijednost projekta: 1.252.223,49 HRK (100% bespovratna sredstva)
Projekt se financira u okviru Poziva ˝Poboljšanje ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva II˝ kojeg je objavilo Ministarstvo turizma i sporta, a provodi se u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.
Opis projekta:
U okviru projekta Obrazovanje uSmjereno Iskustvom unaprijedit će se znanja i vještine nezaposlenih odraslih osoba s invaliditetom, njih minimalno 110, u sektoru turizma i ugostiteljstva čime će se pridonijeti njihovoj socijalnoj uključenosti i konkurentnosti na tržištu rada. Kroz projekt educirat će se minimalno 12 odraslih osoba s invaliditetom za zanimanja kuhar i slastičar. Razvijanjem novih standarda zanimanja, Kuhar veganskih i vegetarijanskih jela te Slastičar veganskih i vegetarijanskih slastica i kolača, dodatno će se povećati spektar zanimanja koja će moći pohađati osobe s invaliditetom i time lakše pristupiti i konkurirati tržištu rada. Projektom je planirana izrada i tiskanje kuharice koja će biti povezana s mobilnom aplikacijom prilagođenoj osobama s invaliditetom.
Ciljevi projekta:
- Povećanje zapošljivosti odraslih osoba s invaliditetom kroz obrazovanje i stručno usavršavanje s ciljem integracije na tržište rada u sektoru turizma i ugostiteljstva.
- Promocija pristupa tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva za osobe s invaliditetom.
Koordinator:
Suzana Bingulac Beretin, mag.educ.math.et.inf.
Mob. +385 91 110 06 40
e-mail: suzana.bingulac@skole.hr
Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u petak 11. ožujka 2022. godine uručila je14 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte u okviru Poziva ,,Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva II". Naša škola provodit će projekt pod nazivom Obrazovanje uSmjereno Iskustvom koji će se u iznosu od 1.252.223,49 HRK financirati iz ovog Poziva.
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |