Savjeti za blagdanski ručak
Autor: Suzana Bingulac Beretin, 7. 4. 2023.
Na Uskrs, najveći kršćanski blagdan, posebno se njeguju tradicija i narodni običaji, a obitelj i prijatelji okupljaju se oko stola. Hrana ima veliki značaj tijekom blagdana, a tradicijski recepti razlikuju se od mjesta do mjesta. Hrvatska je, prema svom geografskom položaju, bogata različitostima koje se oslikavaju i u gastronomiji, a od svakog kraja najbolji zalogaji izmiješani su u košaricama na našim stolovima. Od Dalmacije do Slavonije recepti su brojni, a svatko izabire ono što mu je drago. O tome se u našim krajevima priprema i na koji način se mladima prenose znanja o tradicijskim jelima govorili su naši kuhari za Vukovarske novine.
Potvrda upisa u ljetnom roku
10. srpnja 2024. od 12,00 - 16,00 sati,
11. i 12. srpnja od 9,00 - 16,00 sati osobno
ili elektronski od 9,00 - 16,00 sati
na e-mail: upisi@ss-markobabic-vu.skole.hr
« Srpanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |