preskoči na sadržaj

Srednja strukovna škola Marko Babić

 > Naslovnica
Vijesti

Savjeti za blagdanski ručak

Autor: Suzana Bingulac Beretin, 7. 4. 2023.

Na Uskrs, najveći kršćanski blagdan, posebno se njeguju tradicija i narodni običaji, a obitelj i prijatelji okupljaju se oko stola. Hrana ima veliki značaj tijekom blagdana, a tradicijski recepti razlikuju se od mjesta do mjesta.

Hrvatska je, prema svom geografskom položaju, bogata različitostima koje se oslikavaju i u gastronomiji, a od svakog kraja najbolji zalogaji izmiješani su u košaricama na našim stolovima. Od Dalmacije do Slavonije recepti su brojni, a svatko izabire ono što mu je drago.

O tome se u našim krajevima priprema i na koji način se mladima prenose znanja o tradicijskim jelima govorili su naši kuhari za Vukovarske novine.




Promocija zanimanja

 

#Erasmus+ širi vidike

 

#Solidarnost

Oglasna ploča

Slobodne ativnosti 

Planirane ativnosti

 
Kalendar
« Studeni 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Tražilica
Knjižnica
CMS za škole logo
Srednja strukovna škola Marko Babić / Domovinskog rata 58, HR-32010 Vukovar / ss-markobabic-vu.skole.hr / ured@ss-markobabic-vu.skole.hr
preskoči na navigaciju