Vijesti
Putovanje kroz okuse i mirise Istre i Dalmacije
Autor: Suzana Bingulac Beretin, 21. 2. 2022.
U okviru projekta RCK VirtuOS strukovni nastavnik kuharstva u RCK Ugostiteljsko-turistička škola Miroslav Balažić i strukovna nastavnica kuharstva u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci Marija Bošnjak održali su zanimljivu radionicu za učenike zanimanja kuhar i nastavnike kuharstva.
Upoznali su sudionike s karakteristikama i poviješću istarske i dalmatinske kuhinje te su pripremali rapsodiju delicija poput: focaccie, srdele na savor, salatu od boba, pašticadu s njokima, brudet s kremastom palentom, kozice u krem umaku s pljukancima od sipinog crnila, splitsku tortu, molatsku tortu te desert od skute i smokve.
Učenici su imali priliku usvojiti nova znanja i vještine u serviranju i dekoriranju jela inspiriranih tradicijom.
Sudionici će prenesene metode primjenjivati u nastavi, te pripremi i serviranju jela.
Promocija zanimanja
#Erasmus+ širi vidike
#Solidarnost
Oglasna ploča
Potvrda upisa u ljetnom roku
10. srpnja 2024. od 12,00 - 16,00 sati,
11. i 12. srpnja od 9,00 - 16,00 sati osobno
ili elektronski od 9,00 - 16,00 sati
na e-mail: upisi@ss-markobabic-vu.skole.hr
Kalendar
« Srpanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
Tražilica
Knjižnica