Turizam i ugostiteljstvo

Članovi Stručnog vijeća u školskoj 2025./2026. godini

  • Damir Mikulić, voditelj aktiva
  • Željko Đurić
  • Jelena Filipović
  • Kristijan Gudlin
  • Dragana Jelić
  • Katica Mlakić
  • Anđa Mrđen
  • Željko Radman
  • Ivana Seke
  • Jovan Vukajlović
2. državno natjecanje u prigotovljavanju jela u WOK-u

2. državno natjecanje u prigotovljavanju jela u WOK-u

U Srednjoj školi Stjepana Sulimanca u Pitomači je 3. travnja 2025. godine održano 2. državno natjecanje u prigotovljavanju jela u WOK-u koje je okupilo 18 učenika iz 13 srednjih škola diljem Hrvatske. Na natjecanju su sudjelovali učenici naše škole zanimanja kuhar,...

S kobasicom u Europu – Sveti Petar u Šumi

S kobasicom u Europu – Sveti Petar u Šumi

U Svetom Petru u šumi proteklog je vikenda održan je 11. Međunarodni sajam „S klobasicom u EU” na kojemu je sudjelovalo više od sto izlagača iz Hrvatske i Slovenije te gosti iz susjednih država. Među njima je bilo i 12 proizvođača suhomesnatih proizvoda iz...

7. Zlatni orah – Slatina

7. Zlatni orah – Slatina

U Pitomači je 15. ožujka 2025. godine održano 7. Međunarodno natjecanje slastičara Zlatni orah, koje su organizacijski potpisali – Udruga kuhara i slastičara grada Slatine. Suorganizatori su bili LAG-a Marinianis i Grad Virovitica, uz generalno pokroviteljstvo...

Barmen VirtuOS 25

Barmen VirtuOS 25

Na natjecanju Barmen VirtuOS 25 naša učenica zanimanja Turističko--hotelijerski komercijalist Martina Balić i učenik zanimanja konobar Drago Baraban pod mentrostvom nastavnika Kristijana Gudlina osvojili su 3. mjesto. U Ugostiteljsko-turističkoj školi u Osijeku 11....

Radionica prigotovljavanja tradicionalnih jela

Radionica prigotovljavanja tradicionalnih jela

Učenici zanimanja kuhar i slastičar, u suradnji sa stručnim učiteljima i članovima Udruge kuhara i slastičara Vukovarsko-srijemske županije, pripremili su pravo bogatstvo slavonskih okusa i mirisa. Od predjela domaća kokošja juha, kuhani sos i meso, satrica, domaći...

Prigotovljavanje grah salate

Prigotovljavanje grah salate

Pored pekmeza i suhomesnatih proizvoda, na policama školskog špajza našla se i grah salata. Prateći recept i u suradnji s nastavnicima, učenici su prigotovili grah salatu i spakirali je u prigodnu ambalažu. Nakon degustacije i razmjene iskustva, razgovaralo se o...

Skip to content