Turizam i ugostiteljstvo
Članovi Stručnog vijeća u školskoj 2025./2026. godini
- Damir Mikulić, voditelj aktiva
- Željko Đurić
- Jelena Filipović
- Kristijan Gudlin
- Dragana Jelić
- Katica Mlakić
- Anđa Mrđen
- Željko Radman
- Ivana Seke
- Jovan Vukajlović
2. državno natjecanje u prigotovljavanju jela u WOK-u
U Srednjoj školi Stjepana Sulimanca u Pitomači je 3. travnja 2025. godine održano 2. državno natjecanje u prigotovljavanju jela u WOK-u koje je okupilo 18 učenika iz 13 srednjih škola diljem Hrvatske. Na natjecanju su sudjelovali učenici naše škole zanimanja kuhar,...
S kobasicom u Europu – Sveti Petar u Šumi
U Svetom Petru u šumi proteklog je vikenda održan je 11. Međunarodni sajam „S klobasicom u EU” na kojemu je sudjelovalo više od sto izlagača iz Hrvatske i Slovenije te gosti iz susjednih država. Među njima je bilo i 12 proizvođača suhomesnatih proizvoda iz...
7. Zlatni orah – Slatina
U Pitomači je 15. ožujka 2025. godine održano 7. Međunarodno natjecanje slastičara Zlatni orah, koje su organizacijski potpisali – Udruga kuhara i slastičara grada Slatine. Suorganizatori su bili LAG-a Marinianis i Grad Virovitica, uz generalno pokroviteljstvo...
Barmen VirtuOS 25
Na natjecanju Barmen VirtuOS 25 naša učenica zanimanja Turističko--hotelijerski komercijalist Martina Balić i učenik zanimanja konobar Drago Baraban pod mentrostvom nastavnika Kristijana Gudlina osvojili su 3. mjesto. U Ugostiteljsko-turističkoj školi u Osijeku 11....
Radionica prigotovljavanja tradicionalnih jela
Učenici zanimanja kuhar i slastičar, u suradnji sa stručnim učiteljima i članovima Udruge kuhara i slastičara Vukovarsko-srijemske županije, pripremili su pravo bogatstvo slavonskih okusa i mirisa. Od predjela domaća kokošja juha, kuhani sos i meso, satrica, domaći...
Prigotovljavanje grah salate
Pored pekmeza i suhomesnatih proizvoda, na policama školskog špajza našla se i grah salata. Prateći recept i u suradnji s nastavnicima, učenici su prigotovili grah salatu i spakirali je u prigodnu ambalažu. Nakon degustacije i razmjene iskustva, razgovaralo se o...





