Radionica prigotovljavanja tradicionalnih jela

Učenici zanimanja kuhar i slastičar, u suradnji sa stručnim učiteljima i članovima Udruge kuhara i slastičara Vukovarsko-srijemske županije, pripremili su pravo bogatstvo slavonskih okusa i mirisa. Od predjela domaća kokošja juha, kuhani sos i meso, satrica, domaći kruh s masti i paprikom te plata od domaćih suhomesnatih delicija (kulen, kulenova seka, čvarci, kobasica, slanina). Od glavnih jela sarma, sataraš, granatir, krpice s kupusom, dok su među desertima na trpezi zauzeli svoje mjesto tačci, salenjaci i knedle s domaćim pekmezom od šljiva te orahnjača i makovnjača.

Opći cilj projekta usmjeren je jačanju kompetencija učenika i razvijanju svijesti o mogućnostima razvoja karijere u turizmu. Financiran je sredstvima Ministarstva turizma i sporta.
Pridruženi partneri na projektu su Udruga kuhara i slastičara Vukovarsko-srijemske županije i Turistička zajednica grada Vukovara.

Skip to content