Školski špajz

Prigotovljavanje grah salate

Prigotovljavanje grah salate

Pored pekmeza i suhomesnatih proizvoda, na policama školskog špajza našla se i grah salata. Prateći recept i u suradnji s nastavnicima, učenici su prigotovili grah salatu i spakirali je u prigodnu ambalažu. Nakon degustacije i razmjene iskustva, razgovaralo se o...

Pročitajte više
Sastanak projektnog tima

Sastanak projektnog tima

Početkom drugog polugodišta održan je sastanak projektnog tima radi dogovora i utvrđivanja plana provedbe projektnih aktivnosti. Projektni tim uključuje koordinatora projekta, voditelja učeničke zadruge, stručnog učitelja i nastavnike te učenike članove učeničke...

Pročitajte više

Naziv projekta: Školski špajz

Nositelj projekta: Srednja strukovna škola Marko Babić

Vrijeme provedbe: do 31. kolovoza 2025.

Vrijednost projekta: 3.800 EUR (100% bespovratna sredstva)

Projekt se financira u okviru ˝Poziva za financiranje projekata u sklopu izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u školskoj godini 2024./2025.˝ kojeg je objavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Opis projekta:

U sklopu redovnog odgojno-obrazovnog programa u Srednjoj strukovnoj školi Marko Babić od 2016. godine djeluje i učenička zadruga Ister, kao izvannastavna aktivnost. Cilj zadruge je stvaranje poticajnoga okružja za razvoj poduzetničke kompetencije učenika. Povezivanje škole s gospodarstvom, tržištem rada i lokalnom/ regionalnom zajednicom s posebnim naglaskom na mentorski rad i iskustveno učenje, učenicima  razvija osjećaj za inicijativu i poduzetništvo, tj. poduzetnička znanja, vještine i stavove. Zadruga učenicima omogućava primjenu teorijskih znanja u praksi i razvoj vještina i kompetencija za proizvodnju i plasman proizvoda. 

Cilj projekta je obogatiti ponudu izvannastavnih aktivnosti, tj. učeničke zadruge, kako bi se osim praktičnih razvijale i poduzetničke, digitalne i komunikacijske vještine učenika. Ponuda zadruge će se značajno obogatiti tradicionalnim proizvodima našega kraja kao što su pekmez od šljive i jabuke, grah salata, ljuti umak i sirup od bazge, dok će nova sekcija u okviru učeničke zadruge biti osnaženija.

​Opći cilj projekta: Obogatiti ponudu izvannastavnih aktivnosti, tj. učeničke zadruge, kako bi se osim praktičnih razvijale i poduzetničke, digitalne i komunikacijske vještine učenika.

Ciljevi projekta:

  1. Jačanje kompetencija učenika i nastavnika Srednje strukovne škole Marko Babić za projektni način razmišljanja, poduzetnički duh i timski rad.
  2. Proširiti i obogatiti aktivnosti učeničke zadruge.
  3. Povećati vidljivost aktivnosti učeničke zadruge u lokalnoj zajednici.
  4. Povezivanje različitih strukovnih zanimanja kroz zajedničku sekciju u učeničkoj zadruzi Srednje strukovne škole Marko Babić.

​Koordinator:

Dragana Samardžija, master turizm.

Mob. +385 98 958 86 87

e-mail: dragana.samardzija@skole.hr

 

Skip to content