Školski špajz


Prigotovljavanje grah salate
Pored pekmeza i suhomesnatih proizvoda, na policama školskog špajza našla se i grah salata. Prateći recept i u suradnji s nastavnicima, učenici su prigotovili grah salatu i spakirali je u prigodnu ambalažu. Nakon degustacije i razmjene iskustva, razgovaralo se o...
Slavonske delicije
Nakon tradicionalne svinjokolje provedene u prosincu, na tanjur su stigle slavonske delicije.
Sastanak projektnog tima
Početkom drugog polugodišta održan je sastanak projektnog tima radi dogovora i utvrđivanja plana provedbe projektnih aktivnosti. Projektni tim uključuje koordinatora projekta, voditelja učeničke zadruge, stručnog učitelja i nastavnike te učenike članove učeničke...
Projektne aktivnosti: https://web-arhiva.skole.hr/ss-markobabic-vu/_kolski_pajz.html
Naziv projekta: Školski špajz
Nositelj projekta: Srednja strukovna škola Marko Babić
Vrijeme provedbe: do 31. kolovoza 2025.
Vrijednost projekta: 3.800 EUR (100% bespovratna sredstva)
Projekt se financira u okviru ˝Poziva za financiranje projekata u sklopu izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u školskoj godini 2024./2025.˝ kojeg je objavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.
Opis projekta:
U sklopu redovnog odgojno-obrazovnog programa u Srednjoj strukovnoj školi Marko Babić od 2016. godine djeluje i učenička zadruga Ister, kao izvannastavna aktivnost. Cilj zadruge je stvaranje poticajnoga okružja za razvoj poduzetničke kompetencije učenika. Povezivanje škole s gospodarstvom, tržištem rada i lokalnom/ regionalnom zajednicom s posebnim naglaskom na mentorski rad i iskustveno učenje, učenicima razvija osjećaj za inicijativu i poduzetništvo, tj. poduzetnička znanja, vještine i stavove. Zadruga učenicima omogućava primjenu teorijskih znanja u praksi i razvoj vještina i kompetencija za proizvodnju i plasman proizvoda.
Cilj projekta je obogatiti ponudu izvannastavnih aktivnosti, tj. učeničke zadruge, kako bi se osim praktičnih razvijale i poduzetničke, digitalne i komunikacijske vještine učenika. Ponuda zadruge će se značajno obogatiti tradicionalnim proizvodima našega kraja kao što su pekmez od šljive i jabuke, grah salata, ljuti umak i sirup od bazge, dok će nova sekcija u okviru učeničke zadruge biti osnaženija.
Opći cilj projekta: Obogatiti ponudu izvannastavnih aktivnosti, tj. učeničke zadruge, kako bi se osim praktičnih razvijale i poduzetničke, digitalne i komunikacijske vještine učenika.
Ciljevi projekta:
- Jačanje kompetencija učenika i nastavnika Srednje strukovne škole Marko Babić za projektni način razmišljanja, poduzetnički duh i timski rad.
- Proširiti i obogatiti aktivnosti učeničke zadruge.
- Povećati vidljivost aktivnosti učeničke zadruge u lokalnoj zajednici.
- Povezivanje različitih strukovnih zanimanja kroz zajedničku sekciju u učeničkoj zadruzi Srednje strukovne škole Marko Babić.
Koordinator:
Dragana Samardžija, master turizm.
Mob. +385 98 958 86 87
e-mail: dragana.samardzija@skole.hr