Školski špajz

Radionica pripreme ljutog umaka

Radionica pripreme ljutog umaka

U praktikumu kuharstva uspješno je provedena praktična radionica pripreme ljutog umaka. Aktivnost je započela teorijskim uvodom, nakon čega su učenici, uz stručno vodstvo nastavnika Damira Mikulića, prateći recept, pripremili tri različite vrste ljutog umaka: Classic,...

Pročitajte više
Prigotovljavanje grah salate

Prigotovljavanje grah salate

Pored pekmeza i suhomesnatih proizvoda, na policama školskog špajza našla se i grah salata. Prateći recept i u suradnji s nastavnicima, učenici su prigotovili grah salatu i spakirali je u prigodnu ambalažu. Nakon degustacije i razmjene iskustva, razgovaralo se o...

Pročitajte više
Sastanak projektnog tima

Sastanak projektnog tima

Početkom drugog polugodišta održan je sastanak projektnog tima radi dogovora i utvrđivanja plana provedbe projektnih aktivnosti. Projektni tim uključuje koordinatora projekta, voditelja učeničke zadruge, stručnog učitelja i nastavnike te učenike članove učeničke...

Pročitajte više

Naziv projekta: Školski špajz

Nositelj projekta: Srednja strukovna škola Marko Babić

Vrijeme provedbe: do 31. kolovoza 2025.

Vrijednost projekta: 3.800 EUR (100% bespovratna sredstva)

Projekt se financira u okviru ˝Poziva za financiranje projekata u sklopu izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u školskoj godini 2024./2025.˝ kojeg je objavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Opis projekta:

U sklopu redovnog odgojno-obrazovnog programa u Srednjoj strukovnoj školi Marko Babić od 2016. godine djeluje i učenička zadruga Ister, kao izvannastavna aktivnost. Cilj zadruge je stvaranje poticajnoga okružja za razvoj poduzetničke kompetencije učenika. Povezivanje škole s gospodarstvom, tržištem rada i lokalnom/ regionalnom zajednicom s posebnim naglaskom na mentorski rad i iskustveno učenje, učenicima  razvija osjećaj za inicijativu i poduzetništvo, tj. poduzetnička znanja, vještine i stavove. Zadruga učenicima omogućava primjenu teorijskih znanja u praksi i razvoj vještina i kompetencija za proizvodnju i plasman proizvoda. 

Cilj projekta je obogatiti ponudu izvannastavnih aktivnosti, tj. učeničke zadruge, kako bi se osim praktičnih razvijale i poduzetničke, digitalne i komunikacijske vještine učenika. Ponuda zadruge će se značajno obogatiti tradicionalnim proizvodima našega kraja kao što su pekmez od šljive i jabuke, grah salata, ljuti umak i sirup od bazge, dok će nova sekcija u okviru učeničke zadruge biti osnaženija.

​Opći cilj projekta: Obogatiti ponudu izvannastavnih aktivnosti, tj. učeničke zadruge, kako bi se osim praktičnih razvijale i poduzetničke, digitalne i komunikacijske vještine učenika.

Ciljevi projekta:

  1. Jačanje kompetencija učenika i nastavnika Srednje strukovne škole Marko Babić za projektni način razmišljanja, poduzetnički duh i timski rad.
  2. Proširiti i obogatiti aktivnosti učeničke zadruge.
  3. Povećati vidljivost aktivnosti učeničke zadruge u lokalnoj zajednici.
  4. Povezivanje različitih strukovnih zanimanja kroz zajedničku sekciju u učeničkoj zadruzi Srednje strukovne škole Marko Babić.

​Koordinator:

Dragana Samardžija, master turizm.

Mob. +385 98 958 86 87

e-mail: dragana.samardzija@skole.hr

 

Skip to content