2023-01-22 19:49:09

Radionica Zdrava prehrana - jednostavna jela

 

Dana 13. siječnja 2023. s početkom u 10:00 sati u prostorima Srednje strukovne škole Marko Babić održana je održana je projektna aktivnost radionica na temu 'Zdrava prehrana – jednostavna jela'. Radionicu je održao chef Melkior Bašić. 

 

U projektnoj aktivnosti su sudjelovali članovi projektnog tima, zainteresirani učenici i djelatnici škole, osobe s invaliditetom, predstavnici projektnih partnera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Podružnica Vukovar i Iločkih podruma. Radionicu su pratili online članovi projektnog partnera Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem 'Golubica' Vukovar, članovi Udruge 'Spectrum' iz Donjeg Miholjca, članovi  Udruge osoba s invaliditetom Karlovačke županije, članovi Udruge tjelesnih invalida Zadarske županije i članovi osobe s invaliditetom Centra za razvoj karijera Dubrovačko – neretvanske županije.

Na početku radionice chef je održao kratku edukaciju o značenju zdrave prehrane. U školskoj kuhinji sudionici su pripremali:

  1. carpaccio od junetine / majoneza od bučinog ulja / hren / šampinjoni / kiseli krastavci / rukola
  2. rižoto do cikle / marinirani brancin / naranča / lješnjak / klice
  3. tjestenina punjena teletinom/ tamni umak od teletine / espuma od kravljeg sira / bundeva / ulje od vlasca
  4. pileći file / tamni umak / pire od kokica / portabelo gljive / ukiseljeni ljubičasti luk

Sudionici su bili podijeljeni u četiri grupe. Svaka grupa je pripremala 25 tanjura jednog jela. Tijekom radionice chef je pokazivao i educirao sudionike o pripremi pojedinih komponenti jela.

Cilj ovoga događaja je upoznati sudionike sa zdravim načinom prehrane pripremom jednostavnih jela, prikazati i osvijestiti utjecaj hrane i načina kuhanja na cjelokupno zdravlje te im dati poticaj i motivaciju za istraživanje i kreativnost u kuhanju.

Detalje projektne aktivnosti možete pogledati u video uratku: Radionica 13.01.2023..

                                                   Organizacija „Radionice Zdrava prehrana - jednostavna jela“ je sufinancirana u okviru Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., iz Europskog socijalnog fonda


Treća srednja škola Vukovar