2022-11-17 13:00:00

Radionica Veg(eterij)anske slastice

U okviru projekta Obrazovanje uSmjereno Iskustvom dana 12. listopada 2022. s početkom u 10:00 sati u prostorima Srednje strukovne škole Marko Babić održana je održana je projektna aktivnost radionica na temu 'Veg(eterij)anske slastice'.

U projektnoj aktivnosti su sudjelovali članovi projektnog tima, zainteresirani učenici i djelatnici škole te osobe s invaliditetom.

 

 

Radionicu su održale nastavnica slastičarstva Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, Marina Majdenić i predstavnica restorana Waldinger, Marina Cvenić.

Na početku radionice nastavnica i gošća predavačica su održale kratko predavanje o namirnicama vegetarijanske kuhinje kojima se mijenjaju namirnice životinjskog porijekla. U školskoj kuhinji su pripremali kremu od tučenog ganache od mliječne čokolade na poslozi od mljevenog keksa i badema, vegansku kremu od bijele čokolade s pireom od višanja na poslozi od crumblea od badema i pistacija, vegansku štrudlu od badema i jabuka, mini Pavlove s kremom od vanilije i voća, vegansku trortu od maka i jabukom zaslađenom sirupom agave, vegansku pitu mađaricu s kremom od jagoda, vegansku pitu mađaricu s tamnom čokoladom, tart s kremom od malina, ganache kremom od mliječne čokolade i voćem, raw kuglice od keksa, badema, bijele čokolade i suhog voća te raw kuglice od smokava, pistacija, kokosa, tamne čokolade, stevije i kakaa.

Cilj ovoga događaja je upoznati sudionike s veg(etarij)anskim slasticama i kolačima, pružiti im razumijevanje utjecaja hrane i načina pripremanja slastica na cjelokupno zdravlje te im dati poticaj i motivaciju za istraživanje i kreativnost u slastičarstvu.

                                                   Organizacija „Radionice Veg(eterij)anske slastice“ je sufinancirana u okviru Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., iz Europskog socijalnog fonda


Treća srednja škola Vukovar