2022-02-21 13:25:35

Putovanje kroz okuse i mirise Istre i Dalmacije

U okviru projekta RCK VirtuOS strukovni nastavnik kuharstva u RCK Ugostiteljsko-turistička škola Miroslav Balažić i strukovna nastavnica kuharstva u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci Marija Bošnjak održali su zanimljivu radionicu za učenike zanimanja kuhar i nastavnike kuharstva.

 
Upoznali su sudionike s karakteristikama i poviješću istarske i dalmatinske kuhinje te su pripremali rapsodiju delicija poput: focaccie, srdele na savor, salatu od boba, pašticadu s njokima, brudet s kremastom palentom, kozice u krem umaku s pljukancima od sipinog crnila, splitsku tortu, molatsku tortu te desert od skute i smokve. Učenici su imali priliku usvojiti nova znanja i vještine u serviranju i dekoriranju jela inspiriranih tradicijom. Sudionici će prenesene metode primjenjivati u nastavi, te pripremi i serviranju jela.

Treća srednja škola Vukovar